Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Зенка на отварању међународног научног скупа поводом једанаестог издања Црногорски медијски дијалози

Објављено: 25.05.2018. 14:39 Аутор: ПР служба

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка учествоваће на отварању међународног научног скупа поводом једанаестог издања Црногорски медијски дијалози, сјутра, 26. маја, у улцињском Хотелу Отрант. Овогодишњи скуп одржава се на тему "Медији и мањине стандарди и пракса (културолошки аспекти)’’.

И ове године догађај окупља значајан број домаћих и иностраних стручњака, а на предметну тему говориће око 60 аутора из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Пољске и Црне Горе.

Неке од тема којима ће се бавити учесници и учеснице научног скупа  биће мултикултуралност и интеркултуралност у медијском јавном сервису, мањински медији и изазови са којима се суочавају, културно дјеловање националних мањина на локалном нивоу, међународни стандарди права на информисање на мањинским језицима, институционални аспекти медијског извјештавања на мањинским језицима, постмодерни медији и права мањина на пуну информисаност.

Скуп ће свечано бити отворен сјутра у 10 сати, када ће се, поред министра Зенке, присутнима обратити предсједник Организационог одбора Мимо Драшковић, предсједник Општине Улцињ Љоро Нрекић, након чега ће, у оквиру пленарног панела са Татјаном Вулић разговарати Горан Булатовић, Мирза Махмутовић, Мери Маретић, Марко М. Ђорђевић и Исмет Калаба.

Научни скуп "Медији и мањине стандарди и пракса (културолошки аспекти)’’ трајаће до 27.маја.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?