Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Зенка: Тема 11.црногорских медијских дијалога културолошка, демократска, изазовна

Објављено: 26.05.2018. 20:31 Аутор: ПР слузба

Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка свечано је отворио 11. црногорске медијске дијалоге, догађај који је у улцињском хотелу „Отрант“, окупио најеминентније стручњаке и професоре из региона.

Међународни научни скуп који се бави темом медија и мањина, стандардима, праксама и културолошким аспектима истих започео је и званично данас у Улцињу. Током дводневног рада, учесници ће имати прилику да чују и размијене стручна мишљења о педесет научних радова који ће бити представљени до завршетка догађаја.

Министар Зенка  нагласио је да слобода изражавања, као једно од темељних људских права и основ сваког грађанског и демократског друштва, са разлогом представља изазов за све друштвене субјекте. Он је похвалио намјеру организатора да се бави предметном темом, из разлога што је креирање јавних политика за слободан и неометан рад медија један од важних задатака савремених демократија којима тежи и Црна Гора.

Зенка је истакао да Црна Гора гради квалитетне и искрене односе са  свим земљама, посебно оним из сусједства. Према његових ријечима то је чврста основа европске будућности. Овогодишњу тему црногорских медијских дијалога, Зенка је оцијенио као културолошку, демократску и изазовну у смислу да је постављена широко, те да ће излагачи и учесници имати прилику да дају своја виђења бројних радова који су у програму конференције.

Министар је изразио увјереност да ће тема оплеменити досадашња научна и стручна знања, открити нове видике и додатно оснажити однос медија према мањинама. Његова очекивања су у правцу усвајања корисних закључака који ће додатно допринијети јачању медијске културе.

Присутнима су се обратили и предсједник Организационог одбора Мимо Драшковић и предсједник општине Улцињ Ллоро Нрекић. Овогодишњи скуп окупио је 80 научника и стручњака из Црне Горе и иностранства.

Министарство за људска и мањинска права

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?