Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање Меморандума о разумијевању између Европске уније и Црне Горе о учешћу Црне Горе у ИСА² програму

Објављено: 28.05.2018. 17:02 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић и европска комесарка за дигиталну економију и друштво, Мариyа Габриел потписаће у уторак, 29. маја 2018. године, у Бриселу Меморандум о разумијевању између Европске уније и Црне Горе о учешћу Црне Горе у програму за рјешења интероперабилности и заједничке оквире за европску јавну управу, привреду и грађане (ИСА² програм).

Европска комисија је у јуну 2014. усвојила предлог новог програма за подршку интероперабилним рјешењима за јавне администрације, привреду и грађане ЕУ - ИСА², чији је генерални циљ постизање пуне интероперабилности између различитих ИТ система којима се обезбјеђују електронски јавни сервиси, како у земљама чланицама, тако и на нивоу ЕУ. Интероперабилност, електронска управа и отворени подаци представљају основе за даљу модернизацију јавне управе и повећање ефикасности и квалитета јавних услуга. При томе, највећу важност добијају прекограничне електронске јавне услуге, које се између осталог, тичу услуга унутрашњег тржишта, животне средине, унутрашњих послова, царине и пореза, здравства, електронског идентитета и јавних набавки.

Потписивањем овог Меморандума, Црној Гори ће бити омогућено коришћење постојећих рјешења ИСА², као и планирање будућих активности у оквиру Програма.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?