Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Два млада возача возила 162 км/х и 186 км/х

Објављено: 29.05.2018. 17:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Групе полиције за безбједност саобраћаја су регистровали два тешка саобраћајна прекршаја, у којима су два млада возача возила брзином од 162 км/х и 186 км/х. Против њих поднијете су прекршајне пријаве и на лицу мјеста привремено су им одузете возачке дозволе.

Наиме, службеници Групе су, 25.05.2018. године око 18,00 часова, на магистралном путу Подгорица – Бар, у мјесту Созина, зауставили пмв марке „Ауди“ подгоричких регистарских ознака којим је управљао М.Ф. (18) из Подгорице због прекорачења бризине. Уређајем за евидентирање прекршаја у покрету снимљена је брзина од 162 км/х, гдје је ограничење 70 км/х, иако је највећа дозвољена брзина за возила којима управљају млади возачи и возачи почетници ограничена на 70 км/х, сходно одредбама члана 37а Закона о безбједности саобраћаја на путевима. Против М.Ф. је Суду за прекршаје поднијета прекршајна пријава из члана 318 ЗОБС-а, а од њега је на лицу мјеста привремено одузета возачка дозвола до окончања поступка.

Надаље, службеници Групе су, 26.05.2018. године око 19,40 часова, на магистралном путу Подгорица – Цетиње, у мјесту Улићи зауставили пмв марке „ВW Голф“ бјелопољских регистарских ознака којим је управљао млади возач К.К. (21) из Бијелог Поља, због прекрачења брзине. Он је управљао возилом брзином од 186 км/х, гдје је ограничење 70 км/х. Против К.К. је Суду за прекршаје поднијета прекршајна пријава из члана 318 ЗОБС-а, а до њега је на лицу мјеста привремено одузета возачка дозвола до окончања поступка.

Упозоравамо све несавјесне учеснике у саобраћају да ће припадници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставити са појачаним активностима, како би омогућили већи степен безбједности свих учесника у саобраћају.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?