Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ивановић у посјети сједишту Центра за безбједносну сарадњу

Објављено: 29.05.2018. 20:12 Аутор: мод
Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, боравио је данас у посјети сједишту Центра за безбједносну сарадњу (РАЦВИАЦ) у Ракитју, Република Хрватска.

Директора Центра, амбасадора Хајдара Берка, Ивановић је упознао са најважнијим активностима Министарства одбране. Он је изразио увјерење да ће нова међународна позиција Црне Горе, као чланице Алијансе, допринијети стабилности региона.

Ивановић је истакао да је, поред чланства у НАТО и ЕУ, Црна Гора веома посвећена јачању сарадње са регионалним организацијама и иницијативама. Међу њима, додао је Ивановић, РАЦВИАЦ заузима значајно мјесто, као организација која има за циљ јачање регионалне стабилности и безбједности у Југоисточној Европи. Он је нагласио да ће наша земља наставити да подржава рад РАЦВИАЦ-а, уз испуњавање обавеза које произилазе из чланства у овој организацији. 

Берк је, истичући напредак који је наша земља остварила у реформи система одбране, казао да је регионална сарадња у области одбране и безбједности данас посебно значајна, имајући у виду комплексне безбједносне изазове. Амбасадор је нагласио да је Црна Гора препозната као поуздан партнер међународне заједнице, те нагласио да ће РАЦВИАЦ наставити да промовише регионалну сарадњу, као и сарадњу са међународним партнерима, у циљу успостављања заједничке платформе за очување мира и стабилности.

Ивановић се током посјете упознао са капацитетима Центра, као и плановима за наредни период.

Саговорници су се сагласили да има простора за интензивирање сарадње Црне Горе и РАЦВИАЦ-а, што може допринијети евроатлантској перспективи земаља Југоисточне Европе.

mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?