Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Влада ће сагледати могућност ублажавања стања изазваног растом цијена нафтних деривата

Објављено: 29.05.2018. 20:20 Аутор: Министарство економије
Министарка економије Драгица Секулић информисаће чланове Владе на сједници у четвртак о тренутом стању у вези са новим цијенама нафтних деривата у Црној Гори, чији је раст у јучерашњем обрачуну изазвало повећање вриједности нафтних деривата на свјетској берзи, као и јачање долара у односу на еуро. 

Влада прати кретања на међународном тржишту и, уколико она буду пријетила да угрозе црногорску привреду и грађане, сагледаће могућност предузимања потребних мјера у циљу ублажавања евентуалних негативних ефеката, о чему ће благовремено обавијестити јавност.

Обрачун максимално дозвољених вриједности нафтних деривата Министарство економије врши сваког другог понедјељка за претходних 10 радних дана. То значи да ће кретања цијена на међународном тржишту у овој и сљедећој недјељи одредити ниво евентуалне корекције цијена у Црној Гори.

Наредни обрачун, који подразумијева обрачун просјечне вриједности нафтних деривата у обрачунском периоду од 10 радних дана, Министарство ће објавити 11. јуна. 

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?