Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Два лица лишена слободе а једно новчано кажњено; одузета експлозивна и друга средства намијењена незаконитом излову рибе као и 70 кг рибе

Објављено: 30.05.2018. 16:31 Аутор: УП
UP

Службеници Управе полиције МУП-а – Станице граничне полиције Бар јуче су на двије локације контролисали три лица и пронашли и одузели експлозивна и друга средства за која се сумња да су намијењена незаконитом излову рибе као и рибу за коју се сумња да је изловљена на незаконит начин. Два лица су лишена слободе, док је треће лице новчано кажњено због прекршаја.

Наиме, службеници Станице граничне полиције Бар су, 29.05.2018. године око 08,30 часова, на локалитету брда Волујица, у близини тунела Рикавац, контролисали и легитимисали Љ.П. (45) и А.Б. (38) из Бара. Извршен је преглед ових лица, као и ужег и ширег лица мјеста, којом приликом су у непосредној близини наведених лица пронађене три експлозивне направе за које постоји основ сумње да се ради о динамиту. Ова два лица су приведена у Центар безбједности Бар. Након узетих изјава, Љ.П. и А.Б. су лишени слободе због сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Бару, због основане сумње да су починили наведено кривично дјело.

Службеници СГП Бар су такође, 29.05.2018. године, око 13,10 часова, на локалитету Краљичина плажа контролисали Д.Б. (58) из Бара. Извршеним прегледом лица и терена су у непосредној близини овог лица пронађене три транспортне торбе пуне изловљене рибе (ципола) тежине око 70 килограма, као и ручни сак, пушка за подводни риболов и већа количина опреме за излов рибе. Д.Б. је доведен на Гранични прелаз Лука Бар гдје је предат инспектору за морско рибарство који је овом лицу издао прекршајни налог за плаћање новчане казне у износу од 250 еура, због почињеног прекршаја из Закона о морском рибарству и марикултури. Након тога ово лице је предато службеницима ЦБ Бар ради узимања парафинске рукавице, јер постоји основ сумње да је риба изловљена употребом експлозивних направа.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?