Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Отворена XИ Регионална конференција о катастру и инфраструктури просторних података Радуновић: Конференција добар примјер сарадње земаља Западног Балкана

Објављено: 30.05.2018. 17:08 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Министар финансија Дарко Радуновић је отворио XИ Регионалну конференцију о катастру и инфраструктури просторних података која се одржава данас и сјутра у хотелу Сплендид у Бечићима, у организацији Управе за некретнине и Министарства финансија.

Министар Радуновић је истакао задовољство што је Црна Гора ове године домаћин овог важног међународног догађаја, који доприноси размјени знања и подстиче међусобно повезивање земаља региона кроз размјену искустава и добре праксе у области катастра и инфраструктуре просторних података.

Црна Гора је као земља кандидат за чланство у Европској унији, како је министар истакао, чврсто опредијељена да истраје у реформским процесима и посвећена је стабилности и просперитету, као и јачању институционлних веза са ЕУ првенствено кроз снажније повезивање са земљама региона. ,,Добросусједски односи кључни су су за економски и инфраструктурни развој и европске интеграције“, нагласио је министар Радуновић и исказао увјерење да је поменуто циљ свих држава  Западног Балкана.

Министар је указао да је данашњи догађај прилика да се кроз конструктиван дијалог заједнички  допринесе убрзању реформи и имплементацији високих стандарда у процесу Европских интеграција и изразио  задовољство радом Управе за некретнине која кроз организацију конференције, континуирано даје свој пуни допринос очувању и унапређењу добросусједских односа.

Радни дио конференције започет је презентацијама Управе за некретнине, као и институција Словеније, Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, Косова, Македоније, Албаније и Бугарске. Другог дана конференције ће бити представљени регионални и међународни пројекти и биће организоване дискусије на тему међународне и регионалне сарадње као и визије развоја катастарско – картографских институција.


ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?