Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерал Даковић говорио на научној конференцији одржаној на Правном факултету УЦГ

Објављено: 30.05.2018. 21:27 Аутор: ВЦГ

Вршилац дужности начелника Генералштаба Војске Црне Горе бригадни генерал Илија Даковић говорио је на научној конференцији под називом „Унапређење сигурности у Југоисточној Европи – Црна Гора и колективни систем безбједности“. Конференција је одржана на Правном факултету Универзитета Црне Горе.

Генерал Даковић је истакао да се кроз историју показало да се самостално не може одговорити на све безбједносне изазове и пријетње на које наилазимо, а које нијесу увијек војног карактера.

„Регионална војна сарадња намеће се  као једно од кључних средстава у постизању заједничког циља - одржавање сигурног и безбједног окружења у региону. Али, и као заједничког одговора на глобалне безбједносне изазове, кроз перманентну комуникацију на стратегијском нивоу,  удруживање капацитета, заједничку обуку, вјежбе и остале заједничке активности из више области, уз уважавање и разумијевање традиције, вриједности и културе. Интеграција у НАТО, чланство у Европској Унији и регионална стабилност и просперитет су стратешки циљеви за Црну Гору, који представљају претпоставку за безбједнији и сигурнији регион“, нагласио је генерал Даковић.

Осим генерала Даковића, Конференцију су отворили декан факултета, проф. др Велимир Ракочевић, предсједник Вијећа за националну безбједност др Веселин Вељовић и директор Форензичког центра УП МУП-а Црне Горе, Зоран Томчић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?