Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полазници Генералштабног курса словеначког Центра војних школа у посјети Министарству одбране

Објављено: 31.05.2018. 19:12 Аутор: мод

Полазници 8. класе Генералштабног курса Центра војних школа Војске Републике Словеније, боравили су у студијској посјети Министарству одбране Црне Горе. 

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Илија Даковић, упознао је данас представнике управе и полазнике курса са оствареним резултатима Министарства одбране и Војске Црне Горе, као и са приоритетима за наредни период. Он је нагласио да ће Црна Гора наставити да промовише вриједности евроатлантске заједнице, уз увјерење да је интеграција у НАТО и ЕУ најбољи гарант мира и стабилности региона. Даковић је истакао да ће Црна Гора наставити са активним учешћем у међународним мисијама и операцијама, како би потврдила своју позицију кредибилног савезника, доприносећи глобалној безбједносној сцени.

Изражена је задовољство садржајном билатералном сарадњом са Републиком Словенијом, која се константно унапријеђује кроз размјену искустава, вјештина и знања из области одбране и безбједности, као и у оквиру регионалних иницијатива, као и заједничког учешћа у међународним мисијама и операцијама.

Полазници 8. класе Генералштабног курса Центра војних школа Војске Републике Словеније имали су прилику да се ближе информишу о безбједносној ситуацији на Западном Балкану, прогресу Црне Горе са фокусом на НАТО и ЕУ, као и о безбједносним и одбрамбеним циљевима Црне Горе.

Jelena Boskovic Jelena Boskovic Jelena Boskovic

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?