Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални директор Мирсад Мулић на састанку генералних директора за цивилну заштиту у Софији

Објављено: 31.05.2018. 21:06 Аутор: МУП
На састанаку генералних директора за цивилну заштиту држава ЕУ, држава Европског економског простора и држава кандидата, који се данас и сјутра одржава у Софији, Црну Гору представљају генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић и самостални савјетник у Дирекцији за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ Војин Војиновић.

Овај састанак је прилика да генерални директори за цивилну заштиту држава ЕУ, држава Европског економског простора и држава кандидата заједнички сагледају достигнућа у области цивилне заштите у току шестомјесечног предсједавања Републике Бугарске Савјетом Европске уније, размијене информације и предложе најбоље начине заједничког рјешавања нових изазова у овој области, као и идентификују приоритете током предсједавања Републике Аустрије.

Бугарска по први пут предсједава Савјетом Европске уније и за ту прилику изабран је мото предсједништва „Уједињени ми стојимо јаки“, који треба да води до остваривања једног од главних циљева – проналажења адекватних одговора на тренутне изазове са којима се суочава Европка унија у релевантним областима политике.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?