Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривична пријава против полицијског службеника због сумње да је злоупотребом службеног положаја покушао да страним држављанима продужи боравак у Црној Гори на незаконит начин

Објављено: 31.05.2018. 21:25 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета поднијели су државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом кривичну пријаву против полицијског службеника Р.М, старијег полицајца И класе, због основане сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

Основано се сумња да је Р.М, док је радио на два гранична прелаза, у два наврата – једном у ноћи између 23. и 24. априла 2016. и други пут 30. октобра 2017. године, више пута, противравним искоришћавањем свог службеног положаја, у апликацију о граничним евиденцијама унио нетачне податке који су се односили на то да су извјесни држављани једне земље ушли и изашли из Црне Горе, иако та лица нису прелазила границу Црне Горе у том периоду већ су све вријеме боравила на нашој територији, а све у циљу да би им омогућио продужење боравка на територији Црне Горе противно прописима који се односе на боравак лица у нашој држави.

Кривична пријава против Р.М. је, сходно консултацијама са тужиоцем, поднијета у редовном поступку.

Слиједе мјере и радње из надлежности Управе полиције које се односе на утврђивање евентуалне дисциплинске одговорности.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?