Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Наставља се имплементација Програма сарадње у области културе између Црне Горе и Државе Израел

Објављено: 01.06.2018. 18:44 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић и Њ.Е. Алона Фишер Кам, амбасадорка Државе Израел у Црној Гори, разговарали су данас на Цетињу о сарадњи у области културе између двије државе и могућностима за њено оснаживање у наредном периоду.

Саговорници су истакли да су двије земље заједнички реализовале значајан број пројеката, али да би у наредном периоду требало радити на интензивирању сарадње између институција културе. Посебно је наглашена имплементација Програма сарадње у области културе који је прошле године потписан између Министарства културе Црне Горе и Министарства вањских послова Државе Израел, за период 2017-2020, у оквиру којег се очекује реализација пројеката у свим областима културно-умјетничког стваралаштва и културне баштине.

Министар Богдановић и амбасадорка Фишер Кам су такође разговарали о археолошким истраживањима на локалитету Дукља, у оквиру којег постоји интересовање за сарадњу археолога из Израела са Центром за конзервацију и археологију Црне Горе. Истовремено, наглашена је могућност боравка црногорских археолога у Израелу, у циљу размјене искустава и унапрјеђења професионалних вјештина.

У области културно-умјетничког стваралаштва, посебно је апострофиран значај досадашње сарадње у области позоришта, као и интензивирање заједничких активности у области филма и музике.

Закључено је да ће у наредном периоду бити уложени додатни напори у циљу реализације што већег броја успјешних пројеката из области културе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?