Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Кривична пријава против лица осумњиченог да је изазвало општу опасност испаљивањем метка у тле након свађе

Објављено: 01.06.2018. 19:53 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић идентификовали су и пронашли лице осумњичено да је прије три дана, након свађе коју је са још једним лицем имао са суграђанином, употријебило ватрено оружје испаљујући метак у земљану подлогу. Ово лице пронађено је дан након догађаја а осумњичено је за кривична дјела изазивање опште опасности и недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Против њега је, након узимања изјаве и спровођења тужиоцу, надлежном тужиоцу поднијета кривична пријава.

Наиме, Дежурна служба ЦБ Никшић је 29.05.2018. године око 20,30 часова обавијештена телефонским путем од стране М.К. из Никшића да је у насељу Капино поље имао свађу односно сукоб са два лица након чега је једно од ових лица употријебило ватрено оружје односно испалило један метак у тле. На лице мјеста упућени су полицијски службеници који су лице мјеста обезбиједили, након чега је по овлашћењу државног тужиоца из Вишег државног тужилаштва у Подгорици извршен увиђај. Приликом вршења увиђаја пронађен је и изузет један пиштољски метак који ће бити предмет вјештачења.

На основу криминалистичке обраде дошло се до идентитета лица са којима је, како се сумња, непосредно прије пријављивања догађаја полицији сукоб имао М.К, а ради се о Б.Д. (46) и И.П (31) из Никшића. Сумња се да је, након свађе односно сукоба Б.Д. и И.П. са једне и М.К. са друге стране, Б.Д. извадио пиштољ и из њега у тле испалио један пројектил. Нако тога Б.Д. и И.П. су се, сумња се, удаљили са лица мјеста возилом којим су се претходно довезли. О догађају је упознат државни тужилац у ВДТ у Подгорици који је наложио да се о догађају упозна државни тужилац у ОДТ у Никшићу а који је догађај квалификовао као кривично дјело изазивање опште опасности у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Полицијски службеници ЦБ Никшић су дан касније, 30.05.2018. године око 10,00 часова, у мјесту Растоци лишили слободе Б.Д, којом приликом је он полицијским службеницима предао пиштољ марке „Пиетро Беретта“ цал. 7.65 мм, који је имао у илегалнон посједу а који је како се сумња коришћен приликом извршења описаног кривичног дјела.

Од Б.Д. је у полицијским просторијама узета изјава након чега је спроведен на даљу надлежност државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Никшићу.

Против осумњиченог Б.Д. је, због сумње да је употријебио ватрено оружје које је имао у илегалном посједу и изазвао опасност по живот и тијело лица, поднијета кривична пријава због основане сумње да је починио два наведена кривична дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?