Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Радионица „Како успјешно спровести трансфер технологије и комерцијализовати резултате научног истраживања“ у уторак на УЦГ

Објављено: 01.06.2018. 20:16 Аутор: Министарство науке
Радионица под називом „Како успјешно спровести трансфер технологије и комерцијализовати резултате научног истраживања“ одржаће се у уторак, 5.јуна од 8:30 до 11 сати у Плавој Сали зграде Ректората Универзитета Црне Горе.

На радионици ће презентације одржати међународни стручњаци које предводи г-дја Даница Рамљак, експерт за науку и иновације из Свјетске банке.

Главни фокус радионице је представљање важности науке и иновација као покретача привредног раста кроз иновативна истраживања, заштиту интелектуалне својине, сарадњу јавног и приватног сектора и отварање нових старт уп предузећа утемељеним на резултатима научних истраживања.

Међународни стручњаци ће учесницима радионице пренијети лична искуства и примјере најбољих свјетских пракси како би оснажили домаћу заједницу и подстакли је на нови искорак у будућем развоју. На радионици ће учествовати проректори, декани и продекани свих чланица Универзитета Црне Горе, као и представници државних институција и Свјетске Банке.

Агенду можете погледати ОВДЈЕ.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?