Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана обука „Дигитална управа у државној администрацији Француске“

Објављено: 01.06.2018. 20:30 Аутор: МЈУ

MJU  MJU

Министарство јавне управе је у сарадњи са Управом за кадрове и ЕНА-ом (Француска школа за државну управу) организовало тродневну обуку на тему „Дигитална управа у државној администрацији Републике Француске“, од 30.маја до 1.јуна 2018. године у Подгорици.

Предавач и експерт из кабинета премијера Републике Француске, Флавиен Тестевуиде, на радионици је учесницима представио значај дигитализације државне управе, као и смјернице за модернизацију јавне управе, информационих система државе, политика отворености и размјене јавних података и принципи подршке администрацији.

Такође, представљена су два метода за развој ИТ пројеката, В метод и Агиле метод, као и различите технике које се примјењу за ове методе и функције које су неопходне за њихову имплементацију.

Учесници су имали прилику да се упознају са платформом француске администрације сервице-публиц.фр намијењеној грађанима, као и да размијене мишљења и искуства у овој области.

Учесници обуке су службеници који се баве ИТ технологијама у министарствима и службеницими из Министарства јавне управе.

МИНИСТАРСВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?