Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изложба геолошке збирке „Камен крије знање“

Објављено: 01.06.2018. 20:59 Аутор: Министарство културе
У оквиру програма обиљежавања Европске године културне баштине, Природњачки музеј Црне Горе и ЈУ Музеји и галерије Никшић, организују изложбу геолошке збирке др Душана Драговића „Камен крије знање“.

Изложба ће бити отворена 1. јуна 2018. године у у галерији „Никола И“ у ЈУ Музеји и галерије Никшић, са почетком у 20 сати. 
Геолошку збирку др Душана Драговића Природњачки музеј Црне Горе преузео је 2016. године, уз финансијску помоћ Министарства културе Црне Горе.

На простору Црне Горе, као посљедица сложене геолошке грађе, односно сложених геолошких процеса који се одвијају у континуитету од 390 милиона година, јављају се бројне врсте минерала. Они су често концентрисани у лежишта и појаве минералних сировина (руда). Лежишта сировина се код нас јављају на око 250 локалитета, а у њима су заступљене руде и минерали у преко 200 врста и варијетета.

Министарство културе је национални координатор програма обиљежавања Европске године културне баштине у Црној Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?