Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Три лица лишена слободе; одузети аутоматска пушка, шест пиштоља, четири пушке и два блиндирана возила

Објављено: 04.06.2018. 21:05 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, у акцији усмјереној на контролу безбједносно интересантних лица, лишили слободе три лица због сумње да су починила кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Против још два лица поднијета је пријава из Закона о оружју. Претресом 13 локација односно станова које користи 12 лица пронађено је и одузето 11 комада ватреног оружја – аутоматска пушка, шест пиштоља и четири пушке, као и 313 метака и осам оквира за ватрено оружје. Осим тога, од два лица су привремено одузета два блиндирана возила ради провјера.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су током викенда извели акцију појачане контроле безбједоносно интересантних лица на подручју Подгорице. Извршени су претреси 13 локација које користе 12 лица и то: В.М. (32), Д.М. (41), С.С. (35), Н.Ј. (30), А.Т. (46), Н.П. (45), М.Г. (30), М.М. (38), П.Р. (34), Б.М. (27), М.М. (32) и С.Т. (32).

Приликом претреса службеници ЦБ Подгорица су пронашли и одузели: једну аутоматску пушку са бајонетом, шест пиштоља, четири пушке, 313 комада муниције разних калибара (од чега 47 комада од аутоматске пушке) и осам оквира за муницију (од чега три за аутоматску пушку).

Осим аутоматске пушке са бајонетом, у илегалном посједу био је један од пиштоља, док су два пиштоља (од којих је за један истекао и рок важења оружног листа) држани у становима супротно закону односно на небезбједан начин. Остала три пиштоља као и четири пушке држане су легално односно за њих постоје издати валидни оружни листови на имена лица односно чланова породица наведених лица.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Б.М. (27), М.М. (32) и С.С. (35) лише слободе, и да му се у законском року приведу уз кривичну пријаву, због основане сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Против још два лица – чланова породица контролисаних лица поднијета је прекршајна пријава из чл. 107 Закона о оружју.

Осим наведеног, службеници ЦБ Подгорица су у оквиру активности на контроли безбједносно интересантних лица од два лица, Р.М. (29) и В.В. (35), одузели два блиндираа возила.

Сво одузето оружје и муниција, као и возила, биће предмет вјештачења одосно провјера.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?