Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за конкурс за пријем младих професионалаца у УНЕСЦО у оквиру циклуса за 2018. годину

Објављено: 05.06.2018. 18:16 Аутор: Министарство културе
УНЕСЦО је расписао позив за конкурс за програм Млади професионалци у оквиру циклуса за 2018. годину. Овај УНЕСЦО програм осмишљен је са циљем побољшања географске заступљености запослених у Секретаријату организације, као и доприноса подмлађивању кадра и повећању заступљености жена међу запосленим. 

Кандидати треба да задовољавају сљедеће критеријуме: 

1. Да су држављани земље која није заступљена или је слабо заступљена у Секретаријату УНЕСЦО;

2. Да су старости до 32 године до 31. децембра 2018. године (тј. рођени 1986).

3. Да посједују универзитетску диплому, пожељно са специјализацијом или главним пољем студирања из следећих области: образовање, јавна политика, природне и основне науке, културна баштина, друштвене и хуманистичке науке, комуникације и информације, међународни односи и политичке науке, економија, међународна сарадња и развој, јавно и међународно право, пословна администрација, финансије, рачуноводство, компјутерске науке, управљање знањем и информатичка технологија.

4. Одлично познавање енглеског или француског језика. Познавање оба радна језика је додатна предност. 

Поред горе наведених критеријума, избор ће се вршити према стручности кандидата, резултатима и посвећености мандату УНЕСЦО. Релевантно претходно радно искуство може бити додатна предност, али није основни услов. 

Заинтересовани кандидати треба да доставе ЦВ (мора садржати датум родјења) и контакт детаље најдаље до 10. јула 2018. године Црногрској националној комисији за УНЕСЦО на сљедећу адресу: 

Милица Николић
Генерална секретарка Црногорске националне комисије за УНЕСЦО
Министарство културе
Његосева бб
81250 Цетиње
И електронски на е-маил: милица.николиц@мку.гов.ме 

Црногорска национална комисија ће у пред-селекцији изабрати 15 кандидата, чије ће биографије и контакт информације прослиједити УНЕСЦО. 

УНЕСЦО ће контактирати одабране кандидате, како би попунили онлине фомулар посебно креиран за овогодишњи програм Млади професионалци.

Након подробног разматрања свих пријава и предселекције која ће се урадити на основу видео интервјуа, УНЕСЦО ће направити одабир кандидата који ће бити позвани на финални интервју.

Одабрани кандидати ће урадити бити радно ангажовани уговором у трајању од једне године (П-1/П-2 ниво). Изабрани кандидати могу бити ангажовани у Сједишту УНЕСЦО или регионалним канцеларијама УНЕСЦО (Фиелд Office). У току дванаест мјесеци запослења у оквиру Фиелд Office, или Административне службе Организације, младим професионалцима ће се пружити прилика да прошире своје знање о УНЕСЦО и УН систему, да стекну вјештине у пољима надлежности и администрације УНЕСЦО. Обнављање уговора ће зависити од детаљне евалуације резултата у току првих девет мјесеци пробног рада. Кандидати који задовоље постављене стандарде добиће могућност продужетка уговора и тиме постати запослени у УНЕСЦО. 

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?