Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљена три кривична дјела; процесуирана четири лица

Објављено: 05.06.2018. 20:19 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње у циљу расвијетљавања кривичних дјела, расвијетлили три кривична дјела и то кривично дјело лажно пријављивање, одузимање возила и кривично дјело крађа, која су почињена у претходном периоду. Том приликом су процесуирана четири лица због сумње да су починила ова кривична дјела.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су, 31.05.2018. године, надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против М.П. (18) и Г.В. (18), оба из Подгорице, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело лажно пријављивање. Они су ово кривично дјело, како се сумња, починили на начин што су 20.05.2018. године приступили у службене просторије ЦБ Подгорица и пријавили да их је тог дана око 20,00 часова у улици Октобарске револуције, у дворишном дијелу зграде, напало више лица, и да је једно лице том приликом пришло М.П. и од њега уз пријетњу ножем отуђило новчаник у којем се налазило 100 еура. Предузимајући мјере и радње на расвијетљавању овог кривичног дјела, полицијски службеници су дошли до сазнања да су ова лица лажно пријавила догађај из разлога што је М.П. потрошио новац, те да је из страха од родитеља приступио у ЦБ Подгорица и лажно пријавио да је од њега новац отуђен.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су, 04.06.2018. године, расвијетлили кривично дјело одузимање возила и том приликом надлежном тужиоцу поднијели посебан извјештај као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца, против С.Л. (26) из Даниловграда. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, 03.06.2018. године, искористио непажњу Р.Ж. као и то што је кључ био у брави, те са паркинг простора у улици Војслављевића, отуђио тмв марке „Мерцедес Спинтер“, власништво фирме „Хидрокоп“, које је ставио у погон и одвезао се са лица мјеста у правцу Будве. Он је заустављен од стране службеника Центра безбједности Будва и задржан до доласка службеника ЦБ Подгорица.

Службеници ЦБ Подгорица су, 31.05.2018. године, расвијетлили кривично дјело крађа и надлежном тужиоцу поднијели посебни извјештај као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца, против С.А. (19) из Италије, настањен у Подгорици, због сумње да је починио ово кривично дјело. Он је, сумња се, ово кривично дјело починио на начин што је, 11.05.2018.године, ушао у унутрашњост пекаре „Бите“, кроз откључана врата са задње стране објекта, гдје је у свлачионици отворио више ормарића који су били празни, а који служе за одлагање личних ствари. Он је том приликом кључем који је остао у једној брави откључао ормарић који користи оштећена А.К. и из новчаника који се налазио у ташни отуђио новац у износу од 220 еура, након чега је неопажено изашао из објекта.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?