Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пет албанских држављана илегално пловилима прешли границу на мору и вршили незаконити излов рибе; лица лишена слободе а потом прекршајно кажњена

Објављено: 07.06.2018. 19:55 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Регионалног центра граничне полиције Југ данас су лишили слободе пет лица, држављане Републике Албаније, који су претходно пловилима илегално прешли границу са нашом државом на мору, а потом вршили незаконит излов рибе на нашој територији. Након плаћених казни, лица су пуштена док је незаконито изловљена риба одузета.

Наиме, службеници граничне полиције су данас, 07.06.2018. године у периоду од 04,00 до 08,00 часова, приликом обиласка државне границе на мору према Албанији, у близини заједничког ушћа, на око 800 метара од граничне линије, у нашим територијалним водама затекли три пловила – пасаре са пет лица, држављанима Албаније. Ова лица су вршила илегалан излов рибе мрежама.

Због учињеног прекршаја лица су лишена слободе и прекршајно кажњена од стране граничне полиције за незаконит прелазак државне границе на мору, као прекршајно кажњена и од стране инспектора за рибарство и марикултуру и од инспектора Лучке капетаније, сходно Закону о мору. Након што су платили казну, лица су пуштена а риба који су незаконито изловили је одузета.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?