Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црногорски тим за спашавање од поплава са употребом чамаца учествује на међународној теренској вјежби „НЕИФЛЕX 2018“ у Италији

Објављено: 08.06.2018. 15:00 Аутор: МУП

Тим за спашавање од поплава са употребом чамаца састављен од представника Директората за ванредне ситуације МУП-а и служби заштите и спашавања из Главног града Подгорице, Пријестонице Цетиње и општина Никшић, Улцињ и Котор, учествује на међународној теренској вјежби “НЕИФЛЕX 2018”, која се од 06. до 10. јуна 2018. године одржава на ширем подручју регије Венето, у Републици Италији.

Поред четири представника Директората за ванредне ситуације који су дио менаџмента тима, Директорат има два представника у тиму за контролу вјежбе, једног представника у тиму за евалуацију вјежбе, као и једног посматрача вјежбе.

Осим тимова из Италије и Црне Горе на теренској вјежби учествују и тимови за спашавање од поплава из Француске, Словеније, Србије, Аустрије и Руске Федерације.

Главни циљ вјежбе је јачање капацитета, оперативне сарадње и интероперативности тимова за спашавање од поплава на терену, као и провјера подршке земље домаћина (ХНС) и стандардних оперативних процедура.

Вјежба се организује у оквиру НЕИФЛЕX пројекта „Вјежба спашавања од поплава у сјеверо-источном дијелу Италије“, који се реализује у склопу Механизма за цивилну заштиту Уније, а спроводе га Одсјек за цивилну заштиту Републике Италије, Директорат за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе, Сектор за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије, Министарство унутрашњих послова Републике Аустрије, Одсјек за цивилну заштиту и припремљеност на ванредне ситуације МУП-а Републике Француске и Управа за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ Републике Словеније.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?