Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора обезбиједила додатних 6,6 милиона еура донаторских средстава за стамбено збрињавање расељених лица

Објављено: 08.06.2018. 18:24 Аутор: мрсс

На Скупштини донатора Регионалног стамбеног програма, која је одржана 6. и 7. јуна 2018. у Загребу, одобрена су два нова пројекта за Црну Гору: реконструкција постојећих војних објеката -војни комплекс Требјеса за потребе Дома за стара и инвалидна лица у Никшићу и градња 96 стамбених јединица на Врелима Рибничким у Подгорици.

Укупна вриједност наведених пројеката је 8,7 милиона еура без ПДВ-а од чега су донаторска средства 6,6 милиона еура. Национална контрибуција се односи на израду пројектне документације, додјелу земљишта за градњу и објеката за реконструкцију, као и обезбјеђење неопходне комуналне инфраструктуре.

Корисници пројеката ће бити најрањивије категорије расељених и интерно расељених лица, који тренутно бораве у колективим центрима или неусловним објектима у приватном власништву. На овај начин биће обезбјеђен трајни смјештај за око 200 најугроженијих породица.

Предвиђено је да наведени пројекти буду реализовани до краја 2020. године.

До сада је одобрено укупно 22,6 милиона еура средстава гранта, а стамбена рјешења је већ добило 250 породица. Црна Гора ће наставити са успјешним спроводјењем постојећих и планирањем нових пројекта.

Министарство рада и социјалног старања изражава захвалност донаторима, Европској комисији, Развојној банци Савјета Европе, УНХРЦ-у, ОЕБС-у, партнерском земљама и другим бројним сарадницима у имплементацији Регионалног стамбеног програма.

 

ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?