Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници Директората за ванредне ситуације и Војске Црне Горе спремни за предстојећу пожарну сезону

Објављено: 08.06.2018. 20:27 Аутор: МУП

Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а одржан састанак представника Директората за ванредне ситуације и Војске Црне Горе у циљу адекватне припреме и реализације активности за предстојећу пожарну сезону.

На састанку је анализиран ниво оспособљености и припремљености припадника Војске Црне Горе за активно учешће у пружању помоћи цивилним структурама у гашењу пожара на отвореном простору. Истакнуто је да су расположиви капацитети Војске Црне Горе спремни за евентуално ангажовање, те да ће бити ангажовани сходно потребама и ситуацијом на терену, а у складу са утврђеним процедурама и законском регулативом.

Нарочито је истакнута добра сарадња између Директората за ванредне ситуације и Војске Црне Горе у свим досадашњим активностима (екстремне-метеоролошке појаве, поплаве, пожари на отвореном простору), тако да је и данашњи састанак потврда континуиране сарадње и одговорног односа према питањима из области заштите и спашавања.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?