Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Цетиње: Лишена слободе два лица; спријечена ликвидација припадника ОКГ

Објављено: 08.06.2018. 23:51 Аутор: УП
UP

Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Цетиње су, након интензивних активности које су предузете у садејству са Сектором криминалистичке полиције и другим оранизационим једницама полиције и у координацији са ВДТ у Подгорици, идентификовали и данас лишили слободе два лица, осумњичена да су починила кривично дјело убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Ради се о И.Ј. (35) и Н.В. (26) из Цетиња који су осумњичени да су у соби хотела Гранд у Цетињу сакрили аутоматску пушку, силиконске маске, муницију, пригушивач и експлозив, у намјери да се ова средства употријебе за лишење живота припадника организоване криминалне групе.

Наиме, службеници ОБ Цетиње су, поступајући сходно оперативним сазнањима, 19. маја 2018. године око 20,45 часова у једној соби хотела Гранд у Цетињу пронашли и одузели аутоматску пушку „Хецклер & Коцх“, пригушивач, 150 комада муниције калибра 9 мм, експлозив и двије силиконске маске за лице. Наведене ствари и предмети су се налазили у два ранца.

Након низа предузетих оперативних мјера и радњи службеника ОБ Цетиње и других организационих јединица Управе полиције, те извршених вјештачења у Форензичком центру, данас су, у координацији са државним тужиоцем у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, лишена слободе поменута лица – мушко лице И.Ј. и женско лице Н.В.

Полицијски службеници су, откривањем и одузимањем средстава за извршење убиства као и лишењем слободе ова два лица, спријечили убиство које је било планирано.

Сумња се да су ова два лица покушали да лише живота припадника организоване криминалне групе (ОКГ) на начин што су у собу у хотелу Гранд донијели и сакрили средства за извршење овог кривичног дјела која су била планирана за извршење убиства.

Осумњичени су задржани у полицијским просторијама и биће, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужиоцу, због основане сумње да су починили наведена кривична дјела.

Службеници ОБ Цетиње у садејству са другим организационим јединицама полиције предузимају даље активности у циљу идентификовања осталих лица инволвираних у планирање и извршење овог кривичног дјела односно потпуног расвјетљавања догађаја за који постоји сумња да је повезан са сукобом организованих криминалних група. Полицијско – тужилачке активности на спрјечавању, откривању и сузбијању кривичних дјела повезаних са сукобима организованих криминалних група се настављају.

UP

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?