Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Црногорска делегација учествовала на Конститутивној сједници ММФ-а и Свјетске банке

Објављено: 11.06.2018. 16:42 Аутор: Министарство финансија
Министар финансија Дарко Радуновић и гувернер Централне банке Црне Горе др Радоје Жугић учестововали су на годишњој конститутивној сједници Међународног монетарног фонда и Свјетске банке, која је одржана од 8. до 10. јуна у Сплиту.

На скупу се дискутовало о актуелним питањима монетарне, финансијске и развојне политике, а тема којој је посвећена посебна пажња односила се на финансијску технологију, прецизније на однос развоја технологије и финансијске индустрије, са фокусом на промјене које доноси брзи технолошки развој. У том контексту, констатовано је да мобилно банкарство односно тржиште криптовалута, биљеже убрзани раст што указује да се банкарски систем мијења из дана у дан.  Нове технологије, како је саопштено, доносе и низ изазова, међу којима је једно од важнијих питање сигурности, односно заштите података, како за потрошаче и тако и за компаније.

Скупу у Сплиту присуствовали су највиши званичници централних банака и министарстава финансија петнаест земаља – чланица Холандско-белгијске конституенце, као и извршни директори ММФ-а и Свјетске банке, Антхонy Де Ланноy и Франк Хеемскерк, као и замјеник предсједавајућег Групације Свјетске банке за Европу и Централну Азију Цyрил Миллер.



ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?