Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: Осма Регионална ИПА конференција из области јавних набавки

Објављено: 12.06.2018. 18:51 Аутор: Министарство финансија

Министар финансија Дарко Радуновић отвориће сјутра у 09:45 часова Осму Регионалну ИПА конференцију из области јавних набавки, која се у организацији Управе за јавне набавке и СИГМА-е (Подршка унапређењу система државне управе у земљама Источне и Централне Европе) одржава 13. и 14. јуна у хотелу Сплендид у Бечићима. Уводно излагање имаће и шеф Јединице за приступ тржиштима набавки у Европској Комисији Бонифацио Гарциа-Поррас, као и Ерика Боззаy, висока савјетница за политику СИГМА-е.

 

У оквиру панел дискусије о кључним приоритетима за развој оквира одрживог система јавних набавки говориће директор Управе за јавне набавке, Мерсад Мујевић, директорица Управе за јавне набавке Литваније, Диана Вилyте  и представник Европске Комисије, Бонифацио Гарциа-Порасс. Првог дана конференције биће одржане и панел дискусије о професионализацији и рационализацији процеса јавних набавки кроз практичне примјере из СИГМА докумената.

 

Наредног дана конференције панелисти ће дискутовати на теме о изградњи капацитета централизованих набавки и могућностима и изазовима у систему електронских набавки.

 

На конференцији ће учесницима бити презентован преглед најскоријих дешавања и трендова у систему јавних набавки ЕУ, као и постигнућа и изазови у региону, што је и главни циљ. Овај догађај ће обезбиједити платформу за формалну и неформалну размјену искустава међу СИГМА ИПА (Инструмент за пред-приступну помоћ) партнерима, Европском комисијом (ЕК) и земљама чланицама ЕУ. Кључни званичници у јавним набавкама из региона ће стећи боље разумијевање о начину на који земље чланице ЕУ спроводе и користе нове поступке и инструменте из Директива о јавним набавкама ЕУ из 2014. године.

 

Агенду конференције можете преузети овдје:8тх ИПА Регионал_ Финал агенда_24052018 %281%29.доцx

 

 

ПР СЛУЖБА

МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?