Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пејановић са делегацијом САД: Додатно унаприједити информационе и техничке капацитете на граничним прелазима

Објављено: 12.06.2018. 19:20 Аутор: МУП
Државни секретар у Министарству унутрашњих послова, Драган Пејановић, састао се данас са делегацијом Сједињених Америчких држава, коју су чинили замјеница шефа мисије Амбасаде те земље у Подогрици, Џуди Куо, и представници Међународног програма за пружање помоћи у кривичним истрагама Министарства правде САД (ИЦИТАП).

У фокусу данашњег сусрета био је извјештај који су представници ИЦИТАП-а, заједно са представницима Амбасаде САД, израдили у циљу сагледавања тренутног стања, као и могућности унапређења у области информационих технологија и сигурности и безбједности на црногорским граничним прелазима. У том смислу они су захвалили представницима црногорског МУП-а и Управе полиције на одличној сарадњи у дијелу пружања релевантних информација које су биле неопходне за сачињавање овог извјештаја.

Базиран на низу препорука, извјештај, како су појаснили, мапира и неколико заједничких пројектних области кроз које би уз подршку САД-а у наредном периоду била додатно унапријеђена информациона инфраструктура на граничним прелазима, обезбијеђена квалитетна размјена информација са сусједним земљама, нарочито на граничним прелазима са Републиком Албанијом, те побољшани дигитални капацитети Форензичког центра у Даниловграду.

Захваливши на досадашњој подршци и исказаној спремности да се кроз нове пројекте још више учврсти сарадња Црне Горе и САД, државни секретар Пејановић казао је да наша земља у континуитету спроводи активности у циљу побољшања услова на граничним прелазима у складу са међународним стандардима и стандардима Европске уније, нарочито у свјетлу усвајања Шенгенског акционог плана и преузимања обавеза које из њега произилазе, те оцијенио да ће пројектне активности са ИЦИТАП-ом додатно допринијети испуњавању стратешких циљева Црне Горе у области безбједности наших граница.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?