Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Бошковић на сајму наоружања “Еуросаторy 2018”

Објављено: 12.06.2018. 19:19 Аутор: мод

Министар одбране Црне Горе, мр Предраг Бошковић, посјетио је сајам наоружања „Еуросаторy 2018“, који организује француско Удружење произвођача војне опреме (ГИЦАТ), а одржава се у периоду од 11. до 15. јуна 2018. године, у близини Париза, Француска Република. 

Овај догађај се одржава сваке друге године, и важи за један од највећих међународних догађаја одбрамбене и безбједносне индустрије, који је посвећен наоружању копнене војске и против-ваздушне одбране. Очекује се већа посјећеност сајму него на претходном, одржаном 2016.године, на којем је било присутно 1.571 излагача, 57.024 посјетилаца, као и 212 званичних делегација из 94 земље, које су водили министри одбране и унутрашњих послова, начелници генералштаба, директори за наоружање и остали високи званичници, а сва дешавања је испратило око 750 свјетских медија.

Бошковић се том приликом сусрео са представницима престижних компанија и разговарао о могућој сарадњи на пољу модернизације опреме Војске Црне Горе.
У фокусу је опрема за коју држава намјенски и стратешки опредјелјује средства и друге производе из домена одбрамбене индустрије који су неопходни за унапријеђење капацитета наше Војске.

Током посјете Паризу, министар Бошковић ће имати званичан сусрет са министарком Војске Француске, г-ђом Флоренс Парли, што ће представљати прилику за разматрање модалитета за интензивирање сарадње двије земље у области одбране као и размјену мишљења о актуелним безбједносним изазовима и пријетњама у међународној заједници.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?