Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Научник и фотограф из ЦЕРН-а Михаел Хох одржао предавање на Цетињу у склопу Арт@ЦМС Монтенегро радионица

Објављено: 12.06.2018. 19:53 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Научник и фотограф из ЦЕРН-а Михаел Хох одржао је данас, у згради Факултета ликовних умјетности, предавање у склопу Арт@ЦМС радионица, које Министарство науке организује у сарадњи са умјетничким академијама Универзитета Црне Горе.
Студенти академија су у оквиру студијске посјете ЦЕРН-у, која је организована у марту ове године, предложили пројектне идеје и концепте, које развијају управо у оквиру овог љетњег семестра са својим предметним професорима.

Подсјетимо, студенти Лидија Мартиновић, Јелена Шошкић, Ива Касалица, Немања Поповић, Кристина Кусовац боравили су у марту у студијској посјети ЦЕРН-у, гдје су имали прилику да се ближе упознају са пројектом ЦМС, једним од највећих ЛХЦ експеримената у ЦЕРН-у и нађу свој умјетничк израз и приступ у циљу представљања јединственог споја између науке и умјетности.

Михаел Хох је разговарао са студентима о начинима реализације њихових идеја, те мултидисциплинарним приступима који се често примјењују у престижној научној установи у којој ради.

Радови и пројектне идеје студената ће такође бити представљени у оквиру фестивала „Отворени дани науке“ који Министарство науке Црне Горе планира да реализује у октобру 2018. године.

Арт@ЦМС Монтенегро радионице имају за циљ да продукују и реализују квалитетне и умјетнички инспиративне идеје и концепте које спајају науку и умјетност. Циљ је подстицање дијалога између научне заједнице ЦМС-а и младих умјетника ради већег разумијевања истраживања физике честица и његовог доприноса образовању и друштву, као и да се ангажују млади умјетници који могу допринијети стварању креативне синергије између умјетности и науке.

Умјетнички координатор радионица је доц. др Един Јашаровић са Факултета драмских умјетности, Цетиње.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?