Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Поднијета кривична пријава против власника пса након што је пас уједима нанио тешке тјелесне повреде седмогодишњем дјечаку

Објављено: 13.06.2018. 20:19 Аутор: УП
С обзиром на текстове који су се данас појавили у медијима а у вези са нападом власничког пса на седмогодишњег дјечака, и због даљег интересовања медија за ову тему, обавјештавамо вас сљедеће:

Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, након прикупљених обавјештења и извршеног увиђаја и након консултација са надлежним тужиоцу, том тужиоцу поднијели кривичну пријаву против власника пса који је напао дјечака и том приликом му нанио тешке тјелесне повредем, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешко дјело против опште сигурности у вези са кривичним дјелом изазивање опште опасности. Дјечаку је указана љекарска помоћ у Ургентном центру Клиничког центра Црне Горе.

Наиме, Дежурна служба ЦБ Подгорица је, 11.06.2018. године око 19,30 часова, обавијештена од стране запослених Завода за хитну медицинску помоћ да је из њихове установе у Ургентни блок транспортован седмогодишњи дјечак са повредама које су настале као посљедица уједа пса. Дјечаку је указана медицинска помоћ у Ургентном блоку и том приликом су му констатоване тешке тјелесне повреде, односно уједне ране у предјелу обје наткољенице и поткољенице.

Криминалистичком обрадом службеници ЦБ Подгорица су дошли до сазнања да се повријеђени дјечак око 19,00 часова, у улици Јована Јоза Вукчевића у Подгорици, са друговима играо на травнатој површини – ливади и том приликом ушао у домет пса, који је био везан сајлом дужине шест метара, а која се налазила у неограђеном дијелу, у склопу ливаде на којој су се дјеца играла. Том приликом пас је напао седмогодишњег дјечака наносећи му тешке тјелесне повреде.

Истог дана, у службене просторије ЦБ Подгорица приступио је власник пса М.Б, који је претходно пса уклонио са наведене локације и измјестио га на мјесто гдје нема приступ другим људима. Од њега је прикупљено обавјештење на записник о обавјештењу прикупљеном од грађанина.

На лице мјеста у улици Јована Јоза Вукчевића, као и у улици Приштинској, гдје је М.Б. одвео пса након догађаја, су приступили службеници Станице криминалистичке полиције за криминалистичку технику и увиђаје који су фотографисали лице мјеста. У просторијама ЦБ Подгорица од очевидаца овог догађаја прикупљена су обавјештења.

У вези са овим догађајем службеници ЦБ Подгорица су, 11.06.2018. године, обавили консултације са државним тужиоцем у Основном државном тужилаштву у Подгорици, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу тешко дјело против опште сигурности у вези са кривичним дјело изазивање опште опасности и наложио да се против М.Б. поднесе кривична пријава у редовном поступку због основане сумње да је починио предметно кривично дјело. С тим у вези, полицијски службеници су, 13.06.2018. године, том тужиоцу поднијели против М.Б. кривичну пријаву.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?