Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација Косова у студијској посјети Министарству унутрашњих послова Црне Горе

Објављено: 13.06.2018. 22:00 Аутор: МУП
Делегација Републике Косово боравила је у дводневној студијској посјети Министарству унутрашњих послова како би са црногорским колегама размијенили искуства и знања из процеса визне либерализације.

Имајући у виду да Република Косово очекује да ће ускоро добити визну либерализацију, сусрети са представницима МУП-а и Управе полиције били су прилика да делегација увиди какав је пут не само до, већ и након визне либерализације, као и које их обавезе на том путу очекују. Из тих разлога, фокус разговора током састанака био је на почетку просеца визне либерализације, успостављању обавезе извјештавања о испуњавању обавеза из процеса поствизне либерализације, затим на миграцијама, реадмисији и азилу, Стратегији о интегрисаном управљању границом, као и Закону о граничној контроли, заједничким патролама, заједнички центрима за полицијску сарадњу, обукама граничне полиције и сарадњи са ФРОНТЕX-ом.

Изражавајући задовољство због прилике да да Црна Гора подијели своја искуства са сусједним земљама, и на тај начин допринесе интеграционим процесима и стабилности у региону, генерална директорица за грађанска стања и личне исправе, Миланка Баковић, поздравила је пријатељске односе двије земље, исказујући увјерење у даље унапрјеђење истих. Обије стране сагласиле су се да је сарадња између Р. Косово и Црне Горе на високом нивоу, посебно у области миграција и реадмисије, али да увијек има простора за даље унапрјеђење исте, чему ће се и даље тежити како на оперативном, тако и на свим осталим нивоима.

На линији наведеног, Министарство унутрашњих послова изразило је спремност да настави са пружањем подршке Републици Косово како по овом, тако и по свим другим питањима од заједничког интереса.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?