Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Стратегија паметне специјализације - Састанци радних група за секторе: Информационо-комуникационе технологије (20. јун), Пољопривреда (21. јун) и Металска индустрија и грађевинарство (22. јун)

Објављено: 15.06.2018. 14:32 Аутор: Министарство науке
Министарство науке тренутно реализује други циклус консултација/састанака у оквиру Процеса предузетничког откривања (Ентрепренеуриал дисцоверy процесс - ЕДП), фазе у припреми Стратегије паметне специјализације (С3) у којој привредна друштва имају најзначајнију улогу.
 
Паметна специјализација је концепт који је Европска унија усвојила како би обезбиједила развој земље који се базира на иновацијама. У питању је водећи принцип који окупља пословну заједницу, научно-истраживачке и јавне институције као и цивилно друштво, с примарним циљем развоја и коришћења иновација за подстицање економског раста и конкурентности, кроз примјену постојеће базе знања и компетенција.
 
Како би се прецизније дефинисали приоритети и уже облати развоја у оквиру њих, Министарство организује састанке из свих области развоја које су одређене као потенцијално приоритетне у овом процесу, у сљедећим терминима:
 
1.         Информационо-комуникационе технологије – у сриједу, 20. јуна 2018. године у 11 часова, у сали за састанке Министарства науке, Римски трг бб;
2.         Пољопривреда – у четвртак, 21. јуна 2018. године у 10 часова, у сали за састанке Министарства науке, Римски трг бб;
3.         Металска индустрија и грађевинарство – у петак, 22. јуна 2018. године у 10 часова, у Привредној комори Црне Горе.
 
Састанцима ће модерирати консултанти за процес предузетничког откривања: замјеница генералног менаџера Технолошког парка Љубљана, г-ђа Марјана Мајерич и г-дин Алеш Певц, задужен за вођење пројеката у Технолошком парку Љубљана.
Извјештај Хуга Холландерса: Мапирање економског, научног и иновативног потенцијала у Црној Гори, на основу којег се дошло до прелиминарних приоритетних сектора можете погледати на web страници Министарства науке:
 
Активно учешће академског, привредног и цивилног сектора је од кључног значаја, зато позивамо све заинтересоване да узму учешћа на састанцима и своје учешће потврде путем е-маил адресе: милена.милоњиц@мна.гов.ме
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?