Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Презентација Извјештаја о функционалној анализи

Објављено: 15.06.2018. 20:39 Аутор: МЈУ

У оквиру активности "Снажне институције у функцији модерне јавне управе", представници Свјетске банке су, након реализованог пилот пројекта израде Функционалне анализе Министарства јавне управе и Управе за кадрове, данас представили Извјештај о функционалној анализи.

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић захвалила се тиму Свјетске банке на квалитетно припремљеној анализи, истакавши да Министарство јавне управе и Влада Црне Горе, препознајући значај ове анализе у свеукупном процесу реформе јавне управе, настављају да раде на даљем унапређењу функционалности јавне управе и оптимизацији на државном и локалном нивоу,

Наглашен је већ, препознат значај нових закона које на националном нивоу треба донијети и указано је на акивности које ће се предузети сагласно имплементацији постојећих законских рјешења припремљених у складу с дефинисаним стандардима и датим препорукама.

Представници Свјетске банке су кроз извјештај изнијели кључне препоруке у циљу даље реализације активности, с акцентом на организационо и кадровско уређење, унапређење аката о систематизацији, као и на методолошки приступ у контексту даљих активности. Презентирани су циљеви функционалне анализе, принципи којима се анализа руководи и дат преглед анализе података за потребе функционалне анализе.

Функционална анализа је, кроз квалитет мјера које нуди и предлоге за унапређење и постизање циљева, као и кроз предложени методолошки модел, препозната и као примјер за остале институције у виду смјерница на који начин радити на даљим активностима на изради методологије функционалне анализе,

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?