Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић за аустријску телевизију ОРФ: Црна Гора ради на свим пољима како би смањила прилив илегалних имиграната у ЕУ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
    
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић рекао је у интервјуу аустријској националниј телевизији ОРФ да Црна Гора предузима бројне мјере како би смањила прилив илегалних имиграната у Европску унију.

„Имамо забрињавајућу ситуацију, повећање тренда илегалних миграната из Грчке преко Албаније у Црну Гору. … Ми смо у пет мјесеци ове године регистровали око 1.500 илегалних прелазака, што је значајно више него у претходној години тако да је очигледно да проблем постоји и да тренд није добар. Али вјерујем да ћемо заједнички, радећи у региону, успјети да одговоримо том изазову. Црна Гора има посебан план за ту ситуацију, има Оперативни тим који је стављен у функцију и надам се да ћемо наћи одговарајућа рјешења“ – рекао је предсједник Марковић.

Премијер је рекао да су прије два дана министри унутрашњих послова Црне Горе и Албаније договорили интензивнију заједничку контролу границе, да наша земља интензивно сарађује са Фронтексом и то у оперативним акцијама, али и размјеном информација и анализа ризика.

Предсједник Владе Црне Горе је рекао да у нашој земљи постоји и Центар за мигранте и да су припремљене посебне локације за прихват избјеглица, ако тај талас захвати и нашу земљу.

„Јачамо наше капацитете, покренули смо према Европској комисији пројекат санације једне старе југословенске карауле на граници са Албанијом која би могла бити миграциони прихватни центар како бисмо ствари боље контролисали. Предузећемо све како не бисмо доживјели онај велики ризични талас који се десио 2015, који није захватио Црну Гору. Али сада се очигледно рута мијења, преко Албаније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и даље према Европи. … Радимо на свим пољима како бисмо одговорили овом изазову и смањили притисак на границе Европске уније“ – рекао је предсједник Владе Душко Маровић у интервјуу аустрјском јавном сервису ОРФ датом у суботу током радне посјете Аустрији.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?