Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржани инфодани за Х2020 Марија Кири - Индивидуалне стипендије

Објављено: 18.06.2018. 22:20 Аутор: Министарство науке
Инфодани за Марија Склодовска Кири акције на тему позива „Индивидуалне стипендије“ одржани су на Универзитету Медитеран 15. јуна и на Универзитету Црне Горе 18. јуна 2018. године.

Ministarstvo naukeОвај позив је већ представљен у фебруару 2018. године и тренутно се налазимо на половини периода отвореног за пријављивање. Националне контакт особе за Марија Склодовска Кири Акције у оквиру ЕУ Оквирног програма за истраживања и иновације „Хоризонт 2020“, Филип Петровић и Маријета Барјактаровић Ланзарди, представили су врсте индивидуалних стипендија и услове за пријављивање, стављајући фокус на начин представљања истраживача, њиховог истраживачког рада и пројектних идеја приликом тражења институција домаћина, те указали на оптималне инстументе повезивања, као и на детаље Пријавног формулара.

Догађај су посјетили искусни истраживачи, који су се већ упознали са детаљима позива, као и кандидати који су током прошлих година покушавали да се пријаве. Њихова питања углавном су била усмјерена на детаље сарадње са ментором током процеса припреме пројектне пријаве, као и утицај који би стипендија требало да има у контексту напретка у каријери истраживача.

Уз то, ово је била одлична прилика да заинтересовани разговарају са контакт особама о детаљима појединих позива институција које су изразиле интересовање да буду институција домаћин, финансијском аспекту управљања стипендијом, те специфичним сегментима Пријавног формулара.

Подсјећамо, Европска комисија је објавила овај позив 12. априла 2018. године. Све потребне информације, као и презентацију, можете погледати на сљедећој веб страници: хттп://www.мна.гов.ме/министарство/Хоризонт2020/183948/Х2020-Марија-Склодовска-Кири-Акције-Позив-за-Индивидуалне-стипендије-отворен.хтмл

Дан најбољих пракси биће одржан током јула 2018. године, тако да позивамо заинтересоване кандидате да редовно прате веб страницу Министарства науке.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?