Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пејановић-Давије: Усаглашено дјеловање као адекватан одговор на транснационалне изазове

Објављено: 19.06.2018. 15:02 Аутор: МУП
Министарство унутрашњих послова и ОЕБС у континуитету остварују добру и квалитетну сарадњу, а у наредном периоду фокус ће бити на имплементацији АПИ (Адванцед Пассенгер Информатион) система, поручено је са данашњег састанка делегације МУП-а, коју је предводио државни секретар Драган Пејановић, са амбасадорком Мариз Давије, шефицом Мисије ОЕБС-а у Црној Гори и Робертом Кучарским, менаџером програма за безбједносну сарадњу и управљање Мисије ОЕБС-а у Црној Гори.

Државни секретар Пејановић је изразио задовољство досадашњим успјешно реализованим пројектима и истакао да су подстицај за наставак сарадње, која ће допринијети квалитетном одговору на савремене безбједносне изазове и пријетње. Овом приликом је информисао саговорнике да је у току формирање међуресорске радне групе коју ће чинити представници свих релевантних институција, а која ће бити задужена за имплементацију АПИ система у нормативном, организационом и техничком смислу.

Амбасадорка Давије је истакла важност овог пројекта и увјерење да ће се спровести у складу са предвиђеном мапом пута и поручила да ће Мисија ОЕБС-а у Црној Гори наставити да пружа пуну подршку Министарству унутрашњих послова како би се испуниле обавезе предвиђене европском агендом.

Саговорници су се сагласили да се само заједничким, усаглашеним дјеловањем може дати адекватан одговор на транснационалне изазове који су манифестују кроз различите форме и у том смислу истакли да је потребно наставити са активностима на плану јачања безбједности граница, борбе против тероризма и насилног екстремизма, илегалних миграција и других савремених пријетњи.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?