Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Третирање палми – Будва

Обавјештавамо јавност да ће д.о.о „Агробест„ вршити превентивно третирање палми на територији општине Будва, 20.06.2018. године.

Третирање ће се вршити палмама у власништву правног лица ,,Стратеx Манагемент“ ЗАВАЛА, Будва -   20 палми.   
    
Превентивно третирање палми је хитна фитосанитарна мјера, која се спроводи у борби против црвеног сурлаша палми и у циљу спровођења Акционог плана за ерадикацију и субијање црвеног сурлаша палми - Рхyнцхопхорус ферругинеус (бр. 320/16-0101-332 од 7.априла 2016) у складу са Правилником о фитосанитарним мјерама за спрјечавање уношења, ширења и сузбијање Рхyнцхопхорус ферругинеус (Оливер) ("Сл.лист ЦГ" бр.54/12) и Наредбом о спровођењу хитних фитосанитарних мјера ради спрјечавања ширења и сузбијања црвеног сурлаша палми Рхyнцхопхорус ферругинеус ("Сл.лист ЦГ"бр.18/15).

Третирање ће се вршити инсектицидом Нурел-д а.м. хлорпирифос, радна каренца 1 дан.

Упозоравамо грађане у близини наведене локације да за вријеме третирања не додирују палме и да се што краће задржавају у њиховој близини.

Такође се обавјештавају држаоци пчела да у подручју 2 км од третираних палми предузму одговарајуће мјере заштите пчелињих друштава.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?