Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Шавник: Пронађени и одузети пушка и муниција у илегалном посједу; против осумњиченог поднијета кривична пријава

Објављено: 22.06.2018. 15:11 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Шавник су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а поступајући на основу оперативних информација, приликом претреса пронашли и одузели пушку и муницију у илегалном посједу. Против осумњиченог поднијета је кривична пријава због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Једном лицу отказан је боравак на територији Црне Горе због нелегалног боравка.

Ниаме, службеници ОБ Шавник су, 20.06.2018. године, поступајући на основу оперативних информација, по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Жабљаку, а уз претходне консултације са државним тужиоцем у Основном државном тужилаштву у Пљевљима, извршили претрес породничне куће и других објеката у мјесту Тушина које користи Д.Ч. (38) из Београда. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели пушку М48 калибра 7,9мм, 26 метака калибра 7,9 мм и четири метка калибра 7,62 мм, у илегалном посједу.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Пљевљима који је наложио да се против Д.Ч. поднесе кривична пријава због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Такође, приликом предузимања службених радњи у вези са наведеним дјелом, у породичној кући коју користи Д.Ч. затечена је А.Б. (24) из Хрватске, која је нелегално боравила на територији Црне Горе. Она је приведена инспектору за странце Центра безбједности Никшић, након чега је за њу донијето рјешење о отказу боравка и забрана уласка у Црну Гору наредних 6 мјесеци.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?