Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан XИИ годишњи састанак са официрима за везу и полицијским аташеима; међународна полицијска сарадња оцијењена професионалном и квалитетном

UP

Данас је у Подгорици, у организацији Управе полиције МУП-а, одржан Дванаести годишњи састанак са официрима за везу и полицијским аташеима.

Састанак са официрима за везу и полицијским аташеима, ангажованим у амбасадама задуженим за Црну Гору на резидентној и нерезидентној основи, отворили су министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и вд директор Управе полиције МУП-а Веско Дамјановић.

Након излагања министра Нухоџића и вд директора Дамјановића, на радном дијелу састанка резултате из домена полицијске надлежности у претходних годину дана представили су помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић, помоћник директора Управе полиције за Сектор полиције опште надлежности Никола Јањушевић, руководилац Одсјека за граничне провјере у Сектору граничне полиције Петар Шестовић и руководилац Одсјека за међународну полицијску сарадњу ИНТЕРПОЛ – ЕУРОПОЛ – СИРЕНЕ Дејан Ђуровић.

На састанку је оцијењено да је сарадња Управе полиције МУП-а са полицијским аташеима и официрима за везу квалитетна, професионална и ефикасна, са конкретним резултатима у успјешном спровођењу полицијских операција, посебно из области борбе против кријумчарења и злоупотреба наркотика, откривања и сузбијања прекограничног и организованог међународног криминала и проналажења лица за којима се трага на међународном нивоу.

Официри за везу и полицијски аташеи су изразили задовољство сарадњом са Управом полиције и изразили такође спремност да нашој полицији и даље пружају пуну подршку, кроз оперативну сарадњу, непосредну комуникацију и размјену релеватних информација.

На састанку је учествовало 34 полицијских аташеа, официра за везу и представника међународних организација.

UP


Видео снимак излагања министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића можете преузети ОВДЈЕ
Видео снимак излагања вд директора Управе полиције Веска Дамјановића можете преузети ОВДЈЕ

Текст излагања министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића можете преузети ОВДЈЕ
Текст излагања вд директора Управе полиције Веска Дамјановића можете преузети ОВДЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?