Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Маракеш: Наставак сарадње на успостављању Оне Стоп Схоп центара у Црној Гори

Објављено: 23.06.2018. 16:22 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, у оквиру УН Форума за јавне услуге у Маракешу састала се са предсједником Државне агенције за јавне услуге и социјалне иновације под предсједником Азербејџанске Републике (АСАН), Улви Мехдијевим.

Министарка Прибиловић је казала да је отварање Оне стоп схоп центара у Црној Гори једна од најзначајнијих активности Министарства јавне управе на плану унапређења јавних услуга по принципу све услуге на једном мјесту. У том смислу, она је истакла значај потписивања Меморандума о разумијевању између Министарства јавне управе и АСАН-а о сарадњи и успостављању напредног механизма пружања јавних услуга, који је потписан прошле године, а који треба да допринесе отварању више оне стоп схоп центара у Црној Гори („један шалтер за све“).

Саговорници су истакли пуну посвећеност обје стране, те договорили формирање заједничке радне групе која ће припремити план активности за реализацију пројекта успостављања Оне стоп схоп-а у Црној Гори и пуне имплементације Меморандума.

Мехдијев је казао да ће АСАН пружити максималну подршку Црној Гори на успостављању првог конвенционалног „оне стоп схоп-а“ који би омогућио грађанима да на једном мјесту могу добити све услуге и документа која пружају или издају органи државне управе и локалне самоправе. У том правцу, договорена је и посјета представника Државне агенције за јавне услуге и социјалне иновације Црној Гори у јулу.

АСАН центар је 2015. године добио награду Уједињених нација за најзначајније унапређење јавних услуга на свјетском нивоу. „АСАН “ центри обухватају више од 250 услуга на државном и локалном нивоу који су физички обједињене на једном мјесту, као што су: издавање личних докумената, пасоша, дозвола боравка, овјере докумената, регистрацију цивилног статуса, регистрације привредних друштава, обнове возачке дозволе, банкарске и нотарске услуге, плаћање режијских трошкова и др. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?