Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађени и одузети пишољ, муниција у илегалном посједу и кокаин; осумњичени лишен слободе

Објављено: 25.06.2018. 17:31 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, током викенда, предузимајући мјере и радње у циљу појачане контроле безбједносно интересантних лица, пронашли и одузели пиштољ и муницију у илегалном посједу, као и опојну дрогу кокаин. Осумњичени је лишен слободе.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су током викенда вршили појачану контролу безбједносно интересантних лица, а између осталог су вршили контролу возила без регистарских ознака, возила са иностраним регистарским ознакама, као и возила са затамљеним стаклима на предњем дијелу возила. Службеници Интервентне јединице ЦБ Подгорица су, у насељу Стари Аеродром, примјетили пмв марке „Ауди А3“ никшићких регистарских ознака у којем се на сувозачевом мјесту налазило безбједносно интересантно лице А.Ш. У тренутку када је возач овог возила примијетио службенике Интервентне групе, кренуо је да се удаљава након чега се зауставио, како би сувозач А.Ш. изашао из возила и избјегао полицијску контролу. А.Ш. је изашао из возиле и том приликом одбацио горњи дио тренерке, качкет и пиштољ марке „Глоцк 17“ са 15 метака, а који је он држао у илегалном посједу. Службеници подгоричке полиције су га сустигли и лишили слободе. Предузимајући даље активности, полицијски службеници су зауставили возило из којег је А.Ш. изашао а којим је управљао К.Ш, који се претходно удаљио када је уочио полицијске службенике.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да му се А.Ш. приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Надаље, предузимајући мјере и радње у циљу појачане контроле безбједносно интересантних лица, полицијски службеници су контролисали М.Р, и том приликом пронашли и одузели прашкасту материју бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици. Одузета материја упућена је у Форензички центар ради вјештачења.

У наредном периоду службеници ЦБ Подгорица наставиће са спровођењем појачаних активности у вези контроле безбједносно интересантних лица са циљем превенције и спрјечавања вршења тешких кривичних дјела.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?