Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић са новоименованим представницима Канцеларије за одбрамбену сарадњу САД-а

Објављено: 25.06.2018. 18:05 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић, састао се данас са новоименованим представницима Канцеларије за одбрамбену сарадњу Сједињених Америчких Држава (Office фор Дефенсе Цооператион – ОДЦ). Нови шеф Канцеларије је капетан корвете Филип Хенри (Пхилип Хенрy), а официр за билатералну сарадњу са Националном гардом Савезне државе Мејн, капетан Брајан Меклелан (Бриан МцЦлеллан).

Бошковић је истакао значај свакодневне квалитетне сарадње са ОДЦ Канцеларијом и амбасадом САД у Црној Гори у области одбране. Он је апострофирао да САД, као главни стратешки партнер нашој земљи, дају изузетну подршку Министарству одбране и Војсци Црне Горе, посебно на плану школовања и обуке, модернизације Војске, достизања неопходног нивоа интероперабилности, те испуњавању актуелних циљева способности. Бошковић је истакао важну улогу ОДЦ Канцеларије у спровођењу политике Европске команде Оружаних снага САД (Унитед Статес Еуропеан Цомманд (ЕУЦОМ).

Министар је упознао саговорнике са актуелностима у раду Министарства одбране, као и о приоритетима у модернизацији Војске Црне Горе. Он је нагласио да ће Црна Гора, као НАТО чланица, наставити да активно доприноси колективном систему безбједности, кроз учешће у међународним мисијама и операцијама, те да активно промовише НАТО политику “отворених врата” у региону Западног Балкана.

Капетан корвете Хенри и капетан Меклелан изразили су задовољство што ће свој професионални ангажман наставити у Црној Гори. Они су казали да ће ОДЦ Канцеларија и даље подржавати напоре Министарства одбране и Војске Црне Горе у остваривању својих приоритета и планова.

У оквиру наступне посјете Министарству одбране, капетана корвете Хенрија и капетана Меклелана примили су у одвојеним посјетама и директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић и начелник Дирекције за међународну сарадњу, Андреј Лакић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?