Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Приликом претреса пронађен пиштољ и муниција у илегалном посједу; једно лице лишено слободе

Објављено: 25.06.2018. 21:06 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су јуче у садејству са службеницима Одјељења безбједности Цетиње и службеницима Посебне јединице полиције, предузимајући активности на расвијетљавању и спрјечавању најтежих кривичних дјела која су настала као посљедица сукоба организованих криминалних група, извршили претрес стана и том приликом пронашли и одузели пиштољ, муницију у илегалном посједу и друге предмете. Једно лице лишено је слободе због сумње да је починило кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица, ОБ Цетиње и ПЈП су, 24.06.2018. године, у координацији са надлежним тужиоцем, а по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Цетињу, извршили претрес стана који је у власништви В.Н. из Цетиња у улици ИВ јула, а који користе безбједносно интересантна лица Б.С. Ф.К и Р.М, а за које се сумња да су блиски тзв. Кавачком клану. Приликом претреса полицијски службеници су пронашли и одузели пиштољ марке ВЗОР 50 калибра 7,65 мм са седам метака у оквиру, пвц паковање са 3 комада пиштољске муниције, мобилни телефон, сим картицу, фотографије и гардероба у циљу упоређивања са постојећим снимцима извршења кривичних дјела из претходног периода.

Сви одузети предмети и ствари ће у даљем току поступка, бити предмет одговарајућих вјештачења.

О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се Б.С, лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?