Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

С3: Јавни позив привредном сектору за попуњавање онлине упитника – продужен рок до 31. августа

Објављено: 23.07.2018. 17:55 Аутор: Министарство науке
Министарство науке Црне Горе упућује јавни позив академском, привредном, јавном и цивилном сектору за попуњавање онлине упитника, а у циљу квалитетног дефинисања приоритетних области развоја и откривања скривених потенцијала у приоретним секторима.

У оквиру израде Стратегије паметне специјализације (С3), Министарство науке Црне Горе, у сарадњи са партнерима, тренутно спроводи процес предузетничког откривања. Након другог круга радионица по приоритетним секторима, Министарство позива све актере да узму активно учешће у процесу попуњавања упитника.

За развојне пројекте у секторима, који ће кроз Стратегију паметне специјализације бити дефинисани као приоритетни у Црној Гори, кроз европске фондове и националне шеме финансирања биће одобрена значајна средства.

Упитник је отворен до 31. августа и доступан је на сљедећем линку:

Подсјетимо, Црна Гора први пут спроводи Процес предузетничког откривања (Ентрепренеуриал Дисцоверy Процесс – ЕДП), од маја текуће године.

Најбитнији показатељи који указују на снаге и потенцијале Црне Горе за истраживање, технолошки развој и иновације, дефинисани су на основу припремних анализа за израду Стратегије паметне специјализације. ЕДП подразумијева интерактивни процес у којем пословни сектор, у сарадњи са научноистраживачким, јавним и цивилним актерима, дефинише будући смјер развоја друштва.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?