Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ватерполисти на пријему код министра спорта: 50 хиљада еура за освајаче Свјетске лиге

Објављено: 27.06.2018. 19:05 Аутор: Министарство спорта

Подгорица, 27. јун 2018. - Министар спорта Никола Јановић, припредио је у Министарству спорта пријем за чланове ватерполо репрезентације, која је у Будимпешти, освојила титулу првака Свјетске лиге, другу у историји црногорског ватерпола. 

Честитајући им, бриљантну побједу, којом се, како је рекао, данас дичи и поноси цијела Црна Гора, Јановић је казао да је ,,пријем у част освајача Свјетске лиге, уз финансијску подршку, најмање што као Министарство спорта, у име Владе Црне Горе, можемо да урадимо за најбоље црногорске ватерполисте, који су нашу државу након девет година, поново попели на побједнички пријесто и вратили је тамо гдје јој је и мјесто, медју свјетске ватерполо велесиле”. Јановић је најавио да ће Министарство спорта подржати Ватерполо и пливачки савез Црне Горе са 50 хиљада еура, неопходних за реализацију обавеза из Свјетске лиге. 

Ministarstvo sporta
С обзиром на то да је дио изабраника селектора Владимира Гојковића, већ отпутовао у шпанску Тарагону, гдје од 27. јуна до 1. јула учествују на Медитеранским играма, на пријем код министра спорта дошли су играчи који ће предстојећу паузу искористити да се одморе и што боље припреме, за највећи изазов који их очекује овог љета, а то је Европско првенство у Барселони. 

Захваљујући се Министарству спорта на пријему, ватерполисти Александар Ивовић, Млађан Јановић, Дејан Лазовић и Саша Мишић, поручили су у име својих саиграча, да им уз подршку државе, побједа у Свјетској лиги даје снажан вјетар у једра и обећали да ће на предстојећем Европском првенству, дати све од себе да обрадују Црну Гору једном од медаља. 

Ministarstvo sporta

Поред Ивовића, Јановића, Лазовића и Мишића, пријему у Министарству спорта, присуствовали су и предсједник Ватерполо и пливачког савеза Дејан Бајић и В.Д. директора савеза Радован Милинић, који су министру Јановићу захвалили на издашној подршци, лично му честитајући нови Закон о спорту, који је Скупштина Црне Горе усвојила на јучерашњем засједању. увјерени да ће, нова законска рјешења дати снажан подстрек развоју црногорског спорта.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?