Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конференција на тему „Управљање ризицима и отпорни градови“ наредна два дана у Колашину

Објављено: 27.06.2018. 19:51 Аутор: МУП
Конференција на тему „Управљање ризицима и отпорни градови“ чији је циљ допринос информисању становништва и посебних циљних група о управљању ризицима и отпорним градовима, као и размјена искустава, мишљења, модела добре праксе и научених лекција када је у питању смањење ризика од катастрофа, одржаће се 28. и 29. јуна 2018. године, у хотелу Бјанка у Колашину.

Конференцију која ће окупити представнике институција и служби које се баве заштитом и спашавањем, организација цивилног друштва, државне и локалних управа, медија, пројектних партнера из Црне Горе и других земаља, отвориће државни секретар Министарства унутрашњих послова Драган Пејановић, сјутра у 11.30 часова.

Поред представника из Црне Горе на конференцији ће учешће узети и представници Канцеларије Уједињених нација за смањење ризика од катастрофа у Европи (УНИСДР), УНДП-а, Њемачког друштва за међународну сарадњу (ГИЗ), Иницијативе за припремљеност и превенцију катастрофа у југоисточној Европи (ДППИ СЕЕ), Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије, италијанске истраживачке фондације за праћење стања животне средине (ЦИМА), као и представници надлежних институција за заштиту и спашавање из Републике Албаније, Босне и Херцеговине Републике Хрватске, Републике Словеније и Чешке Републике.

Конференцију организују Директорат за ванредне ситуације и ФОРС Монтенегро у оквиру пројекта „ДИРЕЦТ – Будимо отпорни на непогоде“, који финансира Генерални директорат за европску цивилну заштиту и активности хуманитарне помоћи Европске комисије (ДГ ЕЦХО).
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?