Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Никшић: Пронађена и одузета марихуана; три лица лишена слободе; пронађен и кокаин

Објављено: 27.06.2018. 20:39 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су јуче, педузимајући мјере и радње из своје надлежности а у циљу сузбијања уличне продаје наркотика, пронашли и одузели марихуану. Три лица су лишена слободе.

Наиме, службеници Интервентне јединице ЦБ Подгорица су, 26.06.2018. године, у циљу сузбијања тзв. уличне продаје наркотика, у Улици 27 марта зауставили пмв марке „Пеугеот 206“ подгоричних регистарских ознака у којем су се налазила три лица. Приликом заустављања возила са мјеста сувозача је изашло једно лице носећи са собом једну већу пвц кесу, коју је одбацио од себе када су га сустигли полицијски службеници. Прегледом кесе полицијски службеници су пронашли биљну материју тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине од око 300 грама, као и неколико шприцева. Лица су идентификована. Сумња се да је Н.М. (20) одбацио кесу са марихуаном, док су се у возилу налазили и С.П. (21) и Л.М. (26). Сва лица су доведена у службене просторије ЦБ Подгорица и предата службеницима Одсјека за борбу против дроге ради даљег поступања.Опојна дрога ће бити упућена у Форензички центар ради вјештачења. О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се Н.М, С.П. и Л.М. лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Такође, службеници ЦБ Подгорица су истог дана у Београдској улици контролом К.Д. пронашли три пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је марихуана, као и једну ручно прављену цигарету са садржајем исте биљне материје, тзв. „џоинт“. Службеници ЦБ Подгорица ће и у наредном прериоду наставити са наведеним активностима у циљу спрјечавања вршења кривичних дјела из области злоупотребе дрога.

Надаље, службеници Одсјека за борбу против дроге су у садејству са службеницима Центра безбједности Никшић, предузимајући мјере и радње у циљу сузбијања тзв. уличне продаје опојне дроге на територији Општине Никшић, а поступајући на основу оперативних сазнања, претрагом терена пронашли кокаин. Интензивно се ради на идентификацији лица чија је пронађена опојна дрога. Наиме, службеници Одсјека и ЦБ Никшић су, поступајући на основу оперативних информација извршили претрагу терена у мјесту Озринићи. Том приликом полицијски службеници су пронашли паковање у којем се налазило 25 мањих пвц паковања са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин тежине од око 25 грама. Полицијски службеници су изузели пронађену материју са лица мјеста и упутили је у Форензички центар ради вјештачења. Полицијски службеници предузимају даље мјере и радње на расвјетљавању предметног догађаја, односно на идентификацији лица које је у посједу имало предмету материју.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?