Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Центар за права дјетета добио лиценцу за обављање дјелатности социјалане и дјечје заштите

Објављено: 28.06.2018. 18:29 Аутор: мрсс

mrss

Лиценцирање пружалаца услуга уређено је у начелу Законом о социјалној и дјечјој заштити, а ближе Правилником о ближим условима за издавање, обнављање, суспензију и одузимање лиценце за обављање дјелатности социјалане и дјечје заштите чиме су створени сви предуслови за лиценцирање пружалаца услуга.

Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић и генерални директор Директората за социјално старања и дјечју заштиту Горан Кушевија уручили су данас, 28. јуна 2018. године лиценцу за обављање дјелатности директорици Центра за права дјетета Црне Горе Рајки Перовић и њеној сарадници Јелени Глушчевић.

Организацији Центар за права дјетета Црне Горе издата је лиценца за обављање дјелатности за услугу дневни боравак за дјецу и младе са проблемима у понашању коју користи 10 корисника.

Успостављањем лиценцирања пружаоца услуга додатно ће се унапрједити систем квалитета у социјалној и дјечјој заштити, а посебно у дијелу пружања и коришћења услуга из ове области.

Лиценцирање пружалаца услуга уређено је Законом о социјалној и дјечјој заштити који је донесен 2013. године, а ближе Правилником о ближим условима за издавање, обнављање, суспензију и одузимање лиценце за обављање дјелатности социјалне и дјечје заштите којим су прописани ближи услови за издавање, обнављање, суспензију и одузимање лиценце чиме су створени сви предуслови за лиценцирање пружалаца услуга у систему социјалну и дјечје заштите. Министраство рада и социјалног старања од септембра 2017. године омогућило је полагање стручног испита за све стручне раднике.

ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?