Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Пронађено и одузето око 1,6 кг марихуане; осумњичени лишен слободе

Објављено: 28.06.2018. 18:50 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су у садејству са службеницма Центра безбједности Херцег Нови пронашли и одузели око 1,6 кг марихуане и таблете за које се сумња да су синтетичка дрога. Лице код којег је пронађена опојна дрога је лишено слободе због сумње да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Одсјека су, 27.06.2018. године око 14,00 часова, на локалноим путу у Бијелој зауставили пмв марке „Опел Цалибра“ херцегновских регистарских ознака, којим је управљао М.Б. (34) из Херцег Новог. Лице је покушало бјекство возилом али је брзом интервенцијом полицијских службеника заустављено и извршен је претрес лица и возила. Том приликом полицијски службеници су код лица пронашли четири пвц паковања док је у возилу пронађено још 29 пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана.

Поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, службеници Одсјека и ЦБ Херцег Нови су извршили претрес стана и других просторија које користи М.Б. у Бијелој. Том приликом полицијски службеници су пронашли једно веће паковање са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је марихуана тежине од око килограм и једно вакумирано пвц паковање са саџајем биљне материје тамнозелене боје тежине око 500 грама. Даљим претресом пронађено је још 36 пвц паковања и кесица са садржајем исте биљне материје које су биле припремљене за продају крајњим корисницима, као и 29 таблета плаве боје у облику срца за које се претпоставља да садрже синтетичку дрогу. Укупна тежина пронађене и одузете опојне дроге марихуана је 1613 грама.

Пронађена опојна дрога и таблете биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се М.Б. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?